ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ့ေကာင္းက်ဳိး
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါတဲ့ Diallyl Sulfide ဓာတ္ပစၥည္းဟာ ႏိုင္ငံအမ်ားမွာ အစာအဆိပ္သင့္္ေရာဂါ အဓိကျဖစ္ေစတဲ့ Campylobacter Jejuni ဘက္တီးရီးယားပိုးကို သံုးေနက် ပဋိဇီဝေဆး ေတြထက္
အဆေပါင္း ၁၀၀ ေတာင္ ပိုထိေရာက္ေအာင္ သတ္ႏိုင္တာကို အေမရိကန္ သုေတသီ ေတြက မၾကာခင္ကပဲ ေတြ႔ရွိလိုက္ၾကပါတယ္။ ႀကက္ရဲ့အူထဲမွာ ေနေလ့ရွိျပီး ႀကက္သတ္တာနဲ႔ ခ်က္ဖို႔ ခုတ္ထစ္ခ်ိန္ေတြမွာ ပ်ံ႔သြားေလ့ရွိတဲ့ ဒီပိုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴက ႏိုင္ေနတာကို အခုလို ေတြ႔ရွိလိုက္မႈ႔ေၾကာင့္၊ အသားစိမ္းေတြနဲ႔ ေရရွည္စားခံႏိုင္ေအာင္ စီမံထားတဲ့ အသားေတြမွာ ဒီပိုးကင္းစင္ေအာင္၊ ဒီဓာတ္ပစၥည္းကို ထည့္သြင္း အသံုးျပဳႏို္င္တဲ့ အဆင့္ကို ေရာက္လာႏိုင္တယ္လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာပါတဲ့ Diallyl Sulfide ဓာတ္ပစၥည္းဟာ ႏိုင္ငံအမ်ားမွာ အစာအဆိပ္သင့္္ေရာဂါ အဓိကျဖစ္ေစတဲ့ Campylobacter Jejuni ဘက္တီးရီးယားပိုးကို သံုးေနက် ပဋိဇီဝေဆး ေတြထက္
အဆေပါင္း ၁၀၀ ေတာင္ ပိုထိေရာက္ေအာင္ သတ္ႏိုင္တာကို အေမရိကန္ သုေတသီ ေတြက မၾကာခင္ကပဲ ေတြ႔ရွိလိုက္ၾကပါတယ္။ ႀကက္ရဲ့အူထဲမွာ ေနေလ့ရွိျပီး ႀကက္သတ္တာနဲ႔ ခ်က္ဖို႔ ခုတ္ထစ္ခ်ိန္ေတြမွာ ပ်ံ႔သြားေလ့ရွိတဲ့ ဒီပိုးကို ၾကက္သြန္ျဖဴက ႏိုင္ေနတာကို အခုလို ေတြ႔ရွိလိုက္မႈ႔ေၾကာင့္၊ အသားစိမ္းေတြနဲ႔ ေရရွည္စားခံႏိုင္ေအာင္ စီမံထားတဲ့ အသားေတြမွာ ဒီပိုးကင္းစင္ေအာင္၊ ဒီဓာတ္ပစၥည္းကို ထည့္သြင္း အသံုးျပဳႏို္င္တဲ့ အဆင့္ကို ေရာက္လာႏိုင္တယ္လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။
No comments:
Post a Comment