Wednesday 27 November 2013

အေရျပားႏွင့္ ဆံသား ေကာင္းျခင္း တို႔အျပင္ ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး …



အေရျပားႏွင့္ ဆံသား ေကာင္းျခင္း တို႔အျပင္ ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး …

ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ဗီတာမင္ဓာတ္၊ သတၱဳဓာတ္မ်ား အေျမာက္အျမား ပါဝင္ၿပီး စြမ္းအင္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားကိုလည္း ေပးစြမ္းကာ အေရျပား၊ ဆံသား က်န္းမာေရး အတြက္လည္း အေထာက္အကူျပဳသည့္ အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကိုလည္း

ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အစြမ္းရွိသည္။ ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ အေရျပား က်န္းမာ လွပေရး အတြက္ အေရးပါေသာ ဗီတာမင္စီဓာတ္ကို ရရွိႏိုင္သည္ သာမက ေရဓာတ္ ၇၅ ရာခိုင္ႏႈန္းပါဝင္ ေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ေရဓာတ္ကိုလည္း ရရွိႏိုင္သည္။ ၎အျပင္ အေရျပား က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ေသာ (Pyridoxine) ေခၚ Vitamin B6 ကို ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ အေျမာက္အျမား ပါဝင္သည့္အျပင္ အေရျပားကို Ree Radicals ရန္က ကာကြယ္ေပးေသာ Manganese မ်ားကိုလည္း ရရွိႏိုင္သည္။

(ငွက္ေပ်ာသီးက ေပးေသာ အိပ္စက္ျခင္း) က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးႀကီးေသာ အိပ္စက္ျခင္းကိုလည္း ငွက္ေပ်ာသီးက အေထာက္အကူ ျပဳေစၿပီး ဦးေႏွာက္ထဲ၌ ရွိေသာ Pineal Gland က ထုတ္လႊတ္လိုက္ေသာ Melatonin ဟုေခၚေသာ ေဟာ္မုန္းတစ္မ်ဳိးက အိပ္စက္ျခင္းကို လည္ပတ္ လႈံ႕ေဆာ္ ေပးႏိုင္သည္။ ငွက္ေပ်ာ သီးတြင္ ႊ Trypotophan အေျမာက္အျမား ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ညအိပ္ရာ မဝင္မီနာရီ အနည္းငယ္ အလိုတြင္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္ေပ်ာ္ေစႏိုင္သည္။

လူ႔ခႏၶာကိုယ္၏ လုပ္ငန္းစဥ္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား အတြက္ ပိုတက္စီယမ္ လိုအပ္ေပသည္။ ေသြးအား ထိန္းေပးျခင္း၊ ႏွလံုး ေသြးလည္ပတ္မႈ ေကာင္းမြန္ရန္ႏွင့္ ၾကြက္ သားမ်ား က်ဳံ႕ဆန္႔မႈမ်ား အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပိုတက္စီယမ္ကို ငွက္ေပ်ာ သီးမွ ရရွိႏိုင္သည္။ ဝမ္းေလွ်ာ၊ ဝမ္းပ်က္သူမ်ား အေနျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသံုးျခင္းျဖင့္ ပိုတက္ စီယမ္မ်ားကို ျပန္လည္ ျဖည့္တင္းႏိုင္သည္။ ။

သိုက္ရာဇာ

No comments:

Post a Comment